Ondersteuning voor jullie groene buurtproject

Ondersteuning voor jullie groene buurtproject

Het netwerk de Groene Loper Deventer steunt startende en bestaande initiatieven met advies, tips en bijeenkomsten. Zo worden regelmatig workshops georganiseerd over praktische zaken als snoeien maar ook het betrekken en behouden van meer enthousiaste vrijwilligers. De Groene Loper draagt ook bij aan de zichtbaarheid van buurtinitiatieven: om de trots en het enthousiasme hoog te houden, en om nieuwe deelnemers en vrijwilligers aan te trekken.

Daarnaast werden in het verleden ook vouchers uitgereikt ter ondersteuning van initiatieven – met financiële steun van de provincie Overijssel. Daar zijn veel goede dingen mee gedaan: Floating Flowers Holterkolk heeft met behulp van de voucher Deventer Ontbijtsessies georganiseerd op één van de bloemeneilanden; voor en door bewoners en vrijwilligers, met als doel de samenwerking een extra stimulans te geven, kennis uit te wisselen en nieuwe partijen te betrekken. De Buurttuin Lamme van Dieseplein heeft met het voucherbedrag metalen bogen laten maken, en planten gekocht, om rozenbogen te creëren. En bij het eetbare plein in Okkenbroek wordt met behulp van een voucher een kaal grasveldje midden in het dorp verandert in een levendig voedselparkje voor zowel insecten als mensen.

Groen Dichterbij

Groen Dichterbij stimuleert mensen om als buurt, straat of wijk gezamenlijk aan de slag te gaan met het ‘vergroenen’ van de omgeving. Zij bieden groene buurtprojecten een landelijk platform om kennis en diensten uit te wisselen, inspiratie op te doen en anderen te inspireren. Zo worden regionale ontmoetingen voor initiatiefnemers van groene buurtprojecten voor ontmoeting & kennisuitwisseling georganiseerd. Op deze manier wil Groen Dichterbij de sociale cohesie in buurten verbeteren en de natuur in de bebouwde omgeving een sterke impuls geven. Kijk voor meer informatie, kennis en advies op www.groendichterbij.nl.

Deventer

Kernteam Groene Loper Deventer
Maike Nelissen (De Ulebelt)
Marieke Ankoné (IVN Overijssel)
info@groeneloperdeventer.nl

Morgen, zaterdag 17 maart, is het de Landelijke compostdag 2018. In Deventer kun je (van 10:00 tot 14:00) op vertoon van je milieupas, maximaal vijf zakken (20 liter per zak) gft-compost ophalen, oa bij De Ulebelt, Het Goed Deventer, de fontein op de Brink, Recycleplein Duurstedeweg, Platvoet evenemententerrein Roland Holstlaan en op de parkeerplaats bij Zwembad Looermark Loo/Bathmen. ... See MoreSee Less

Ook zo’n zin in het voorjaar en een fleurige tuin? Kom dan naar de Compostdag, die Circulus-Berkel samen met de gemeenten Apeldoorn, Deventer en Doesburg op zaterdag 17 maart organiseert! Inwoners v...

View on Facebook